DjustConnect maakt data delen veilig en efficiënt, met respect voor boer en tuinder

Wij zorgen ervoor dat iedereen in de agrovoedingsketen op de correcte manier toegang krijgt tot de beschikbare data. Door slimme toepassingen te voeden met data wordt administratie eenvoudiger en worden adviestools beter.

Ontdek de beschikbare data in onze ConnectShop.

Voor wie?

Iedereen die wil bijdragen aan een innovatieve landbouw door datadelen met respect voor de boer, is welkom bij DjustConnect.

icon

LAND- EN TUINBOUWERS

Naast landbouwproducten produceer je nu al veel data. Behoud de controle via DjustConnect. Jij kiest wie je data inkijkt.

 • Jij bepaalt wie toegang krijgt tot je data.
 • Op je persoonlijke dashboard behoud je het overzicht.
 • Je kan je op elk moment bedenken en een toestemming weer intrekken.
 • Datadelen zorgt voor slimmere adviestools en administratieve vereenvoudiging.

Helpdesk landbouwers: + 32 472 59 12 10

icon

DATA-AANBIEDERS

Je hebt informatie ter beschikking waar ook anderen in de agrovoedingssector mee aan de slag willen. Stel ze beschikbaar via DjustConnect.

 • Wij maken jouw API's beschikbaar in onze ConnectShop.
 • Je bereikt meer potentiële klanten.
 • Jij beslist met wie je deelt, de boer beslist of de transactie doorgaat.
 • Alle transacties zijn juridisch afgedekt en vervangen je individuele contracten met boeren én datagebruikers.
icon

DATA-AFNEMERS

Je zoekt data om je producten en diensten te verbeteren. Registreer je toepassing op DjustConnect.

 • DjustConnect is het centrale punt voor al je dataconnecties.

 • Vraag in een klik toestemming van boer en data-aanbieder.

 • Na akkoord heb je toegang tot data uit de agrovoedingssector.

 • Dankzij de gedeelde data kan je je producten en diensten uitbreiden en aantrekkelijker maken.

In de praktijk

Administratie is een gedoe. Datadelen via DjustConnect maakt het voor de 23.000 Vlaamse land- en tuinbouwers een pak eenvoudiger.

 1. Data is maar al te vaak een onopgemerkt bijproduct in de landbouw. Terwijl net die data het leven van de landbouwer een stuk gemakkelijker kan maken.
 2. Steeds meer digitale tools trekken automatisch data binnen, àls de boer dit wil. Daardoor resulteert het digitaal delen van data o.a. in slimmer landbouwadvies, deels geautomatiseerde boekhouding en zelfs vlot lopende audits en keuringen.
 3. Die data is én blijft altijd eigendom van de boer. Via een helder overzicht kan hij z’n toestemming eenvoudig aan- of afvinken. DjustConnect voorziet ook de nodige inzichten over wat er precies met die data gebeurt.

Kijk welk verschil DjustConnect maakt voor de Klimrek klimaatscans.

"Een extra voordeel in het automatisch datadelen zit volgens mij in de tijdswinst die kan bekomen worden voor de landbouwer”

Patrick Meulemeester
Klimaatconsulent Klimrek project, Boerenbond

“De voorwaarden van de Green Deal zijn zeer ambitieus. Om die te halen en nog duurzamer te produceren, is slimme landbouw noodzakelijk. Samen data delen is daarin cruciaal.”

Stefan Top
Managing Director AVR

“De eerste IKM-audit die we voorbereidden met IKM-NET is heel vlot verlopen. Facturen uploaden en via mail versturen, maar ook de documenten die automatisch in de checklist kwamen door DjustConnect, het lukte allemaal goed. Ook voor de controleur was het de eerste keer, en hij vond het een interessante tool.”

Elsy Claeys
Melkveehoudster

"Niemand heeft er plezier aan om cijfers over te typen of papieren bij elkaar te zoeken. Als we dataverzameling kunnen optimaliseren, kunnen we ons focussen op de essentie, namelijk het verhaal achter de data.”

Frederik Faveere
Klimrek consulent bij Hooibeekhoeve

“Het kan wel interessant zijn dat als ze veevoederfacturen nodig hebben, dat we op één algemeen platform kunnen werken.”

Geert Vandenbussche
Landbouwer

"Via DjustConnect hebben wij één eenvoudig entry-point naar een veelheid van databronnen.”

Jurgen Decloedt
WatchITgrow / VITO

“Zelf met één druk op de knop kunnen beslissen wie met jouw data aan de slag gaat? Dat is waarom wij meewerken aan DjustConnect! In het belang van onze melkveehouders.”

Tom Schiettecat
Director Milk & Farms Milcobel

"Duurzaamheid creëren en kwaliteit stimuleren start met traceerbaarheid. Zo bouw je namelijk een vertrouwensband op met de consument die dan exact weet waar zijn fles wijn vandaan komt. Om dit proces mogelijk te maken en te optimaliseren voor onze wijnmakers, is data delen ‘The way to go’.”​

Camille Maeselle
Founder Tastefever

“Digitale innovaties zullen het antwoord zijn op de uitdagingen van onze sector. Laat ons samenwerken en data delen, in het belang van alle landbouwers.”

Jef Aernouts
Manager FarmDesk

“Om de INEX melkleveraars maximaal te ontzorgen, zetten wij volop in op maximale digitalisering. Via de digitale snelweg delen wij daarom de melkgeldafrekeningen, resultaten van de duurzaamheidsmonitoring en Klimrek vragen wij op mits toestemming van de melkleveraar.”

Koen Lowagie
INEX

“Djustconnect laat ons als sectorfederatie toe op een correcte manier data te verzamelen over de vele duurzaamheidsinitiatieven van de melkveehouders.​

​Zo hebben we op basis van concrete feiten en cijfers inzicht in de inspanningen van de melkveehouders, en kunnen we hier transparant over communiceren naar consumenten en het beleid.”

Lien Callewaert
Ondervoorzitter MilkBE en Directeur BCZ

“ENVISION* brengt duurzaamheid in de landbouwbodems nauwkeurig in kaart. Door samen te werken met het DjustConnect-platform kunnen we niet alleen cruciale gegevens over bodemorganische stof visualiseren op de eigen percelen, maar ook deze waardevolle informatie delen en integreren in bredere datastromen. Samen bouwen we aan een gedeelde toekomst waarin slim datagebruik bijdraagt aan het behalen van Europese milieudoelstellingen.”

Panos Ilias
Projectleider Envision

“Dankzij DjustConnect stroomt de informatie over de keuring van spuittoestellen naadloos van de keuring naar het IKM-lastenboek. Dit efficiënte datadelingsproces bevordert niet alleen de naleving van voorschriften, maar verlicht ook de lasten voor de boer. Samen zetten we in op geautomatiseerd datadelen voor een gestroomlijnde landbouwpraktijk.”

Keuring Spuittoestellen

“Melkveehouders worden ontzorgd door het gebruik van IKM-net. Daarom stellen we, via DjustConnect, graag de resultaten van hun IKM wateranalyses ter beschikking.”

Inagro

“De kwaliteit van de bodem is de basis van de landbouw. Bodemanalyses delen in het bodempaspoort geeft de landbouwers meer inzicht in de bodemkwaliteit op hun percelen.”

Stien Beirinckx
Agentschap Landbouw en Zeevisserij​ - API bodempaspoort

“Bergen data verzamelen is niet moeilijk. Data op de plek krijgen waar er waarde ontstaat is een stuk moeilijker. Hier spelen API’s en partijen zoals Djustconnect een cruciale rol.”

Jelle Vervaet
Engineering Manager – Vervaet Machinery

"Onkruiden zoals knolcyperus aanpakken met steeds minder middelen? Dàt wordt de grote uitdaging. Spot-spraying is de toekomst, maar deze kaarten en data eenvoudig bij de boer krijgen, zal hiervoor cruciaal zijn."

Ruben Van De Vijver
Co-Founder Croptic

“Ik ben heel blij dat IKM en de Duurzaamheidsmonitor samen beschikbaar zijn via DigiMilk. Omdat ik daar alle relevante documenten continu kan bundelen, verloopt zowel de voorbereiding als de IKM-audit uiterst vlot!”

Rianne Van Tilburg
Voorzitster IKM

"Een landbouwer die via KBC een Bredeweersverzekering afsluit, geeft aan DjustConnect de toelating om de gegevens van zijn verzamelaanvraag op het Teeltregistratiesysteem van WatchITgrow te plaatsen.​

Aanloggen bij DjustConnect gebeurt via Itsme; voor een Bankverzekeraar is het van cruciaal belang dat de gedeelde data correct zijn en via een zeer beveiligde weg worden gedeeld."

Arnold Rahier
Adviseur Land- en tuinbouw KBC Verzekeringen​

"Sinds de verzamelaanvraag via DjustConnect gedeeld kan worden met Vegaplan, hebben we behoorlijk aan efficiëntie gewonnen. De auditor heeft vóór start van de audit al zicht op de gewassen van het landbouwbedrijf. Er kan hierdoor aanzienlijk audittijd bespaard worden."

Brigitta Wolf
Coördinatrice Vegaplan

“Met de Duurzaamheidsmonitor brengen we de inspanningen die melkveehouders op hun bedrijven toepassen gekwantificeerd in beeld. Dit is cruciaal om naar stakeholders en het grote publiek te communiceren over de inspanningen die melkveehouders al doen. Met de digitalisering van de Monitor zetten we vanuit MilkBE in op een administratieve ontlasting voor de veehouders. Gegevens en kengetallen die elders al beschikbaar zijn kunnen mits toestemming van de veehouder uitgewisseld worden. Zo blijft deze aan het stuur om te beslissen wat hij met zijn data doet.”​

Roel Vaes
Adviseur rundvee, studiedienst boerenbond​

“Alleen door slim data te delen kunnen we met zijn allen innovatieve oplossingen ontwikkelen die een antwoord bieden op de vele uitdagingen die voor ons liggen”​

Isabelle Piccard​
VITO​

"In de toekomst zullen we het boerenrendement alleen maar kunnen laten groeien als we tegelijkertijd als sector onze ecologische voetafdruk verlagen. Om dit te bereiken, moet alle beschikbare data naar informatie kunnen omgezet worden. Dit lukt enkel als we data op een vlotte en veilige manier kunnen delen."​

Gunter Van Parys
Arvesta​

"Je kan al jouw perceelsgegevens uit de verzamelaanvraag snel, correct en veilig delen met andere toepassingen via DjustConnect. Dit bespaart je tijd en voorkomt fouten.​"

Kaat De Cubber​
Agentschap Landbouw en Zeevisserij​ - Over API percelen

“Het belang van data delen wordt steeds belangrijker voor onze melkveehouders. Door data uit te wisselen kunnen wij hen administratief ontlasten en beter van informatie voorzien. Daarnaast gebruiken wij data om duurzaamheidinspanningen op het erf inzichtelijk te maken en onze melkveehouders daar via Focus Planet Duurzame ontwikkeling voor te belonen.” ​

Geert Hegen​
Friesland Campina​

Heb je een vraag?

Wil je samenwerken of wil je beter begrijpen wat DjustConnect voor je kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen.

Helpdesk landbouwers + 32 472 59 12 10