De datasnelweg

DjustConnect voorziet een digitale infrastructuur voor veilig transport van data.

Stel het je voor als een autosnelweg, met opritten voor de data-aanbieders en afritten voor de data-afnemers. Aan elk oprit staat een slagboom, die de landbouwer bedient. Enkel wanneer hij deze open zet, bezorgt DjustConnect het datapakket aan de juiste ontvanger. We openen het pakket niet en garanderen dat het transport van begin tot einde veilig verloopt.

Zo werkt het

Iemand heeft een idee voor een nieuwe app of toepassing en is daarvoor op zoek naar data.

In de ConnectShop van DjustConnect bekijkt hij het aanbod van de verschillende databronnen en registreert zich als data-afnemer. Hij kiest de data die hij nodig heeft en in één klik komt zijn vraag terecht bij de aanbieder ervan.

Deze data-aanbieder is akkoord met het idee.

Hij geeft zijn toestemming aan de data-afnemer via zijn DjustConnect-dashboard. Hiermee is de deal ook meteen juridisch geregeld. Maar voor de data op transport gezet worden, moet de boer nog akkoord gaan.

De boer beoordeelt de data-aanvraag in zijn persoonlijk DjustConnect dashboard.

Als hij ja zegt, komt het datatransport op gang. De boer kan op elk moment met één klik in zijn dashboard dit transport stoppen.

De nieuwe app of toepassing is er.

De app combineert de data op een slimme manier. Hierdoor krijgt de app-gebruiker beter advies of wordt hij administratief ontzorgd.

Privacy en veiligheid gegarandeerd

DjustConnect slaat je data nooit op. Als jij dit wil, worden de data opgehaald bij de data-aanbieder en afgeleverd bij de data-gebruiker. Er is nooit rechtstreeks contact tussen deze beide partijen. DjustConnect verzekert hierdoor de veiligheid voor iedereen en garandeert dat de uitwisseling van data enkel kan gebeuren met goedkeuring van de boer!

API's? Wat zijn dat en hoe werken ze?

Op welke manier deel je best data? Hoe kan je technologie gebruiken om te maken dat dit eenvoudig en tegelijk ook op een zeer betrouwbare manier kan? Dankzij API's!

Een “Application Programming Interface” kan 2 stukken software zo autonoom mogelijk laten communiceren.

Gedragscode voor datadelen in landbouw

Om de toestemming te vragen, geeft de data-afnemer duidelijk aan welke data hij wil gebruiken én ook waarom. Verandert wie je data wil gebruiken of de reden waarom, moet een nieuwe aanvraag worden voorgelegd. Dit is 100% conform de Europese gedragscode voor datadelen in landbouw.

Heb je een vraag?

Wil je samenwerken of wil je beter begrijpen wat DjustConnect voor je kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen.