API Meet- en adviesrapport onderhoud van melkinstallatie of -robot

Control

Deze API geeft je toegang tot de resultaten van het onderhoud van de melkinstallatie of -robot uitgevoerd door een melkmachinetechnicus op een Belgische melkveebedrijf.

Interesse in deze data? DjustConnect zorgt dat jouw data-aanvraag terechtkomt bij Control. Na goedkeuring wordt de data-aanvraag verder gezet naar de betrokken landbouwers. Datadelen gebeurt hierdoor 100% Code of Conduct proof zonder dat je zelf de machtigingen moet beheren. In 1 connectie krijg je, na toestemming van de data-eigenaar, toegang tot de data. DjustConnect zorgt er ook voor dat al de transacties juridisch correct verlopen.

  • Overzicht in pdf van alle controlepunten bij het onderhoud van de melkinstallatie of melkrobots
  • Beschikbaar voor Vlaamse en Waalse melkveebedrijven
  • Gelinkt aan het PE nummer van de melkveehouder
  • Algemene informatie melkwinning, zoals type melkinstallatie of aantal melkpunten
  • Technische informatie melktechniek

Welke data?

Zowel een traditionele melkinstallatie als een melkrobot op een Belgische melkveebedrijf wordt regelmatig onderhouden door erkende technicus. De resultaten van dit onderhoud worden geregistreerd in het software pakket MilControl. Control stelt als beheerder van MilControl de resultaten van dit onderhoud ter beschikking.

Deze API bevat zowel algemene als technische informatie over melkwinning. Door het gebruik van deze API krijg je per melkmachine of melkrobot toegang tot o.a.

  • Algemene bedrijfsgegevens van de Belgische melkveebedrijven
  • Algemene gegevens van de melkinstallatie of robot zoals merk, type melksysteem, aantal melkstellen, leeftijd installatie
  • Technische gegevens zoals vacuĆ¼m, luchtverbruik, pulsaties

Door toestemming te geven op het gebruik van deze API worden volgende persoonsgegevens gedeeld: naam, adres en e-mail van de melkveehouder.

Technische info

Alle API's op DjustConnect zijn REST API's.

Deze API is op te roepen met een HTTP GET call en geeft een PDF antwoord terug.

Voor authenticatie wordt er gebruik gemaakt van Wederzijdse TLS-verificatie (clientcertificaatverificatie). Bovendien is het nodig om aan de HTTP Headers volgende waarde toe te voegen: "DjustConnect-Subscription-Key" met de sleutelwaarde die teruggevonden kan worden in de DjustConnect Portal.

Alle API's worden ter beschikking gesteld via Azure API Management.


Identificatienummer

Gebruik je een andere nummer dan het PE-nummer om uw landbouwers te identificeren?

Geen nood! Via de DjustConnect Identificatie Mapping API kan u dit PE-nummer eenvoudig koppelen naar uw eigen identificatienummer.