API Keuring spuittoestellen

ILVO

Deze API geeft je een overzicht van de gekeurde spuittoestellen per landbouwer, en die dus geschikt bevonden zijn om gewasbeschermingsmiddelen te verdelen.

Interesse in deze data? DjustConnect zorgt dat jouw data-aanvraag terechtkomt bij de dienst keuring spuittoestellen van het ILVO. Na goedkeuring wordt de data-aanvraag verder gezet naar de betrokken landbouwers. Datadelen gebeurt hierdoor 100% Code of Conduct proof zonder dat je zelf de machtigingen moet beheren. In 1 connectie krijg je, na toestemming van de data-eigenaar, toegang tot de data. DjustConnect zorgt er ook voor dat al de transacties juridisch correct verlopen.

  • Keuringen uitgevoerd in opdracht van het FAVV
  • Info over alle gekeurde spuittoestellen in Vlaanderen en Brussel
  • Per landbouwer een overzicht van de gekeurde toestellen

Waarom deze API gebruiken?

In Belgi├ź zijn alle spuittoestellen die geschikt zijn om gewasbeschermingsmiddelen te verdelen keuringsplichtig. De dienst keuring spuittoestellen van het ILVO is bevoegd voor Vlaanderen en het Brussels hoofdstedelijk gewest en voert deze driejaarlijkse keuring uit in opdracht van het FAVV.

Deze API geeft je per landbouwer een overzicht van de gekeurde toestellen met o.a.

  • het unieke keuringsnummer
  • de geldigheid van de keuring
  • de basisgegevens van het spuittoestel zoals merk, tankinhoud, aantal dophouders en bouwjaar

Technische info

Alle API's op DjustConnect zijn REST API's.

Deze API is op te roepen met een HTTP GET call en geeft een JSON antwoord terug.

Voor authenticatie wordt er gebruik gemaakt van Wederzijdse TLS-verificatie (clientcertificaatverificatie). Bovendien is het nodig om aan de HTTP Headers volgende waarde toe te voegen: "DjustConnect-Subscription-Key" met de sleutelwaarde die teruggevonden kan worden in de DjustConnect Portal.

Alle API's worden ter beschikking gesteld via Azure API Management.


Identificatienummer

Gebruik je een andere nummer dan het KBO-nummer om uw landbouwers te identificeren?

Geen nood! Via de DjustConnect Identificatie Mapping API kan u dit KBO-nummer eenvoudig koppelen naar uw eigen identificatienummer.